Teràpia Gestalt a Reus.

 
 
Què és la Teràpia Gestalt?
 
La  Teràpia Gestalt és una actitud de vida, acompanya la persona en el seu propi camí cap al benestar, ajuda a veure on et trobes bloquejat, que et crea patiment i posa llum allà on no estàs veient per a que trobis les teves pròpies eines i forma d’encaminar-te cap a un estat més de pau i goig amb tu mateix i la teva vida. És tant per persones que vulguin iniciar un procés d’autoconeixement per millorar la seva vida com per aquells que per alguna situació es troben perduts, en un moment delicat de la seva vida i senten ansietat, estrès, etc i volen aprendre a gestionar la situació.

És una teràpia humanista amb un tarannà holístic, busca l’equilibri ment-emocions-cos i també té en compte l’espiritualitat de la persona. Entenent que van alhora i estar en coherència dóna pau interior. Busca la congruència entre el que “penso”- “sento”-“faig”, que necessito i que faig per aconseguir-ho.
 

La Gestalt es centra en el present en “l’aquí i ara”, com estic avui amb allò que em va passar o m’està passant. Tancar situacions inconcluses per no reconnectar amb el passat com si fos avui, com si fos present.

Porta al pacient cap a la responsabilitat, cap a l’adult  corresponsable de tota la seva realitat, això comporta fer-se càrrec d’allò que fem i a la vegada ens dóna l’oportunitat conscient de canviar-ho, prendre les rendes de la nostra vida.

“Awarness” Adonar-me’n, això és la clau. Si prenc consciència del que penso-sento-faig i com això crea la meva realitat, puc canviar, puc construir allò que necessiti.

 

 

 


Tractaments de Teràpia Gestalt a Reus.

 

El Terapeuta Gestàltic a través de diverses tècniques acompanya i confronta, fa de mirall on el pacient s’emmiralla, fa de focus posant llum al camí, obrint la mirada a més possibilitats, atenent i sostenint-lo en allò que va necessitant durant el seu procés.  Anar transitant i aprenent amb la pròpia experiència, com un laboratori que podrem extrapolar a la vida diària.

L’objectiu és deixar enrere patrons que no ens serveixen, treure’ns la màscara i construir-ne nous que ens portin a sentir-nos més autèntics, més lliures, més un mateix.

Noves formes que es plantejaran a la sessió i es portaran a terme a la nostra vida, s’aprèn a caminar caminant, amb la pròpia experiència.

La Terapia Gestalt no només es treballa en sessió individual, també fa servir molt el format grup on a través d’exercicis i dinàmiques sorgeixen aprenentatges per a la nostra vida.

 

 

Sònia Hernández Aguilar

977 34 33 00

sonia@nouespiral.org