Curs d'acompanyament en processos de dol i mort.

 
Una formació específica per a professionals sociosanitaris.

Introducció:

Les pèrdues, el dol i la mort estan molt presents en la pràctica quotidiana dels professionals de l’àmbit sanitari i sociosanitari. I parlem no tant sols del final de la vida, sinó de totes aquelles altres persones afectades per malalties cròniques, processos neurodegeneratius o senzillament per les circunstàncies pròpies de l'edat avançada.
 
Tenir una formació adequada és imprescindible tant a l’hora d’oferir una assistència de qualitat, com per romandre protegits davant de l’impacte emocional que suposa la malaltia i la mort.
 
Durant els darrers 20 anys hem format a centenars de professionals, dotant-los dels coneixements, les aptituds i les eines necessàries, així com de les actituds i l’empatia que fan del professional una persona més propera i humana en aquestes situacions d’extremada fragilitat.
 
 
 
“Per als quals tenen la fortalesa i l'amor suficients per a asseure's al costat d'un pacient moribund en el silenci que va més enllà de les paraules. Observar la mort pacífica d'un ésser humà ens recorda la caiguda d'una estel: en un cel immens, una d'entre un milió de llums brilla només uns moments i desapareix per a sempre en la nit perpètua. Ser terapeuta d'un pacient moribund ens fa conscients de la qualitat d'únic que posseïx cada individu en aquest vast mar de la humanitat. Ens fa conscients de la nostra finitud, de la limitació de la nostra vida...”

Elisabeth Kübler-Ross.
 

 


Un curs molt més enllà de la teoria.

 
Objectius del Curs:
 
- Aspectes biològics, psicològics i  socials de la mort en la nostra societat. 

- Pèrdues. Com identificar-les i treballar-les .

- Dol. Explicació dels diferents paradigmes. Tasques del dol. Model aplicat.

- Recursos per treballar el dol.
 
- Cures Pal·liatives, aspectes assistencials.
 
- Comunicació i donar males notícies.


Metodologia del Curs:

- El Curs consta de 20 hores, dividides en 4  o 5 sessions.

- S’alternaran espais d'exposició teòrica dels continguts amb experiències pràctiques de rol play, treball de casos clínics i petits exercicis d'autorreflexió personal.
 
- Aprenentatge de tècniques de comunicació.
 
- Posar en pràctica treballs de gestió emocional.
 
Adreçat a:
 
Qualsevol professional de l'àmbit sanitari i sociosanitari: Auxiliars de clínica i geriatria, infermers, metges, treballadors socials, psicòlegs, terapeutes ocupacionals.
 
Al llarg d'aquests anys hem impartit aquest curs per l'administració pública i l'empresa privada.
 
 
 

 


 

 


Carles Romero Martínez.

977 34 33 00 / 679 784 941 

info@nouespiral.org